top of page

Natural Dye

Colors by Nature

De kleuren die de natuur ons geven blijven ons dag in dag uit verbazen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om te ontdekken en wij zijn nooit uitgeleerd. Plantaardig kleuren brengt zoveel voordelen met zich mee, het is beter voor het milieu, het geeft ons prachtige kleuren en brengt verassingen en uitdagingen met zich mee. Het is een eeuwenoude techniek die vandaag de dag nog steeds prachtige resultaten levert.

 

IMG_3212.jpg
About Our Leather
IMG_1324.jpg

Materials

De natuurlijke producten die wij gebruiken voor het kleuren zijn bijvoorbeeld planten, bloemen, noten en kruiden. Het gebruiken van afvalmaterialen zoals koffieprut en uienschillen voelt helemaal bijzonder. Kleuren met plantaardige materialen is een mooi en geduldig proces, het kost soms uren van weken, koken of stomen. Soms zelfs weken als we een koude techniek toepassen. Het resultaat, het kleurenpalet wat dicht bij de natuur staat!

 

Unique and Authentic

Alle zijden linten en tafellopers worden met de hand op maat gemaakt en gekleurd, elk stuk is anders en kunnen imperfectie’s hebben. Dit maakt elk stuk authentiek en uniek.

IMG_3070_jpg.jpg
bottom of page